Mijn verhaal

BORSTKANJER
IDSKEIk voelde me niet ziek, maar juist prachtig!

Nadat er bij mij erfelijke borstkanker was vastgesteld en er een dubbele borstamputatie op de planning stond, ben ik op zoek gegaan naar een manier om afscheid te nemen van mijn borsten. Hoe kan dat beter dan met een photoshoot? Via een lotgenootje kwam ik bij Gerdi terecht.

Ik zat nog volop in de chemo’s waar ik erg ziek van werd en er stond nog geen datum voor de operatie, dus het plannen was in mijn hoofd erg lastig. Ben ik niet te ziek? Is het nog wel op tijd voor de operatie? Ik wil nog een korte vakantie, hoe krijg ik dat allemaal geregeld? Ik gaf wat data door en merkte dat Gerdi hierin heel flexibel was, dat voelde als een hele opluchting!

Van tevoren was het toch nog wat spannend. Dit zou ik namelijk nooit gedaan hebben als ik deze diagnose niet had gekregen. Wat trek ik aan? Kan ik dit? Durf ik dit? Ja, ik wil dit. Mooie foto’s als herinnering voor mezelf. Maar ook als verrassing voor mijn man.

Met mijn moeder mee als taxichauffeur en back–up gingen we op pad naar de studio. Zodra we aankwamen, viel de eerste spanning weg. Wat een warm welkom door fijne, lieve mensen. Gerdi was er samen met (..) en we gingen zitten met koffie en koekjes.

Eerst hebben we mijn verhaal besproken, daar was alle aandacht voor. Vervolgens hebben we naar mijn wensen gekeken en kwamen er ideeen boven. We hebben bekeken wat ik bij me had qua lingerie en wat het goed zou doen op de foto. En toen was het tijd voor de visagie en haarstyling. Ik was kaal van de chemo en mijn wenkbrauwen en wimpers hadden me al verlaten, maar dat was geen probleem. Ik had van mijn eigen lange haren een haardband laten maken (Toupim) en met alle voorzichtigheid werden die haren gestyled. Gerdi heeft mij prachtig in de make-up gezet, zodat je amper nog ziet dat ik mijn wenkbrauwen en wimpers mis. Ook hier nam ze weer alle tijd voor en kreeg ze het idee om ook mijn moeder te stylen, zodat we wat moeder-/dochterfoto’s konden maken. We voelden ons helemaal mooi.

Tijd om de studio in te gaan. Gave ruimte! Ik ging in mijn lingerie de studio in. Gerdi gaf me precies door wat ik moest doen, hoe ik moest staan en kijken. Been naar voren, hoofd omhoog, ogen dicht, mond ontspannen en zo werden de eerste foto’s technisch’gemaakt. Al snel voelde ik me op mijn gemak en ging de beha uit. Dat is toch wat ik wilde. In diverse poses werden de foto’s gemaakt en werd er ook naar met mijn eigen inbreng geluisterd. Een blik op de camera gaf tussendoor een oprechte 'wow' uit mijn mond: 'Ben ik dat?' Ik voelde me niet ziek, maar juist prachtig!

Aan het eind trok ik weer wat kleren aan, er werd voor mam een mooi shirtje uitgezocht (want die was totaal niet voorbereid) en we maakten we samen nog wat portretfoto’s. Met alles gaven ze net dat beetje extra. En de styling ging tijdens de shoot gewoon door. Echte perfectionisten. Een fantastische ervaring.

Na enkele weken kreeg ik de foto’s te zien en was ik blij verrast. Ik kon niet wachten om ze aan mijn man te laten zien! Hij vond ze ook heel erg gaaf en nu moeten we bepalen welke we willen uitvergroten. We kunnen niet kiezen…