Mijn verhaal

BORSTKANJER
LENNEKEGerdi levert echt vakwerk, waardoor de foto’s met recht een mooie herinnering zijn geworden, een ode aan mijn lichaam.

Al vrij vroeg in mijn borstkankertraject had ik besloten dat ik heel graag nog mooie foto’s wilde van hoe mijn lichaam eruit zag voor de operatie. Een borstamputatie verandert je lichaam nu eenmaal ingrijpend en ik wilde een waardevolle herinnering aan hoe ik er uit gezien had. Zo ging ik dus op Google zoeken naar een fotograaf die ervaring heeft met fotoshoots voor vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad. Groot was mijn verbazing toen ik er maar eentje vond. Deze vroeg ook meteen de hoofdprijs en dat kon en wilde ik er niet voor over hebben. Na wat andere zoektermen kwam ik terecht bij Glamorousstyles. Wat een prachtige foto’s stonden er op deze website zeg!

Ik pakte de telefoon en belde om te kijken of ze me daar konden helpen. Gerdi bleek precies te begrijpen wat ik graag wilde, want ze had al vaker dit soort fotoshoots gedaan. Ze had meteen allerlei mooie ideeën, waardoor ik gelijk enthousiast was. Helaas was er een klein probleempje dacht ik: ik zou al op zeer korte termijn geopereerd worden, dus ik ging er vanuit dat het niet meer zou lukken om zo snel nog een afspraak te krijgen. Maar Gerdi zei dat het geen enkel probleem was en dat ze hiervoor gewoon tijd vrij maakte. Wauw, waar vind je nu nog zoveel menselijkheid?

Op de dag van de shoot gingen mijn man, zus (heel fijn dat ze er beiden bij mochten zijn!) en ik richting de studio. We hadden allerlei lekkers meegenomen op aanraden van Gerdi, want zo maakten we er meteen een soort van feestje van. Toen we aankwamen bij de studio werden we heel hartelijk ontvangen door Gerdi waardoor we meteen op ons gemak waren. We begonnen met wat te drinken en iets lekkers erbij en bespraken ondertussen wat er ging gebeuren en wat onze wensen waren. Gerdi had heel veel prachtige ideeën, waardoor we steeds enthousiaster werden en er nog meer zin in kregen. Voor de foto’s gemaakt werden, werden we eerst prachtig opgemaakt door Gerdi. Hier nam ze uitgebreid de tijd voor, zodat we er werkelijk prachtig uit zagen. Door de chemo’s die ik gehad heb, had ik geen wenkbrauwen en wimpers meer, maar Gerdi kan echt toveren met make-up en ik zag ineens mijn oude ik weer. Ze had echt heel mooie wenkbrauwen getekend en je kon haast niet zien dat deze niet echt waren. Het voelde heel fijn om mezelf weer eens zo te zien. Door de mooie make-up vergat ik bijna dat ik kaal was en kreeg ik zowaar mijn zelfvertrouwen weer terug.

Toen mijn zus en ik klaar waren, liet Gerdi ons de studio zien. Wauw, wat een schitterende ruimte had ze daar zeg! We keken onze ogen uit. Gerdi legde uit wat er nu ging gebeuren en waar ik moest staan voor de eerste foto’s. We begonnen met de foto’s waarvoor ik gekomen was: de foto’s waarvoor ik uit de kleren moest. Er zullen vast heel veel vrouwen zijn die denken dat dat eng is of raar om daar zomaar in je blootje te staan. Maar ik kan nu vertellen dat dit helemaal niet zo is. Gerdi is ontzettend professioneel en lief waardoor je jezelf enorm op je gemak voelt. Het voelde dan ook helemaal niet raar om daar naakt voor de camera te staan. Gerdi gaf heel veel aanwijzingen over hoe ik moest staan, hoe ik mijn gezicht moest houden en welke pose het beste was. Ik had echt plezier in het poseren en mijn zelfvertrouwen kreeg er ook nog eens een flinke boost van. Mijn man werd er ook bij gehaald, omdat het natuurlijk prachtig is om foto’s van ons samen te hebben. We gaan tenslotte ook samen door dit proces heen dus hoe mooi is het dan als je hier ook foto’s van hebt? Na deze foto’s maakten we ook nog foto’s met kleding aan. Van mijn zusje en mij samen, mijn man en mij en zelfs de hulphond van mijn zusje kreeg zijn 'moment of fame'. Gerdi zorgde er echt voor dat we alledrie genoten van deze geweldige middag, waarvoor ze ook echt de tijd nam. Hierdoor was de sfeer heel erg relaxt, wat de foto’s ten goede komt.

Na de fotoshoot was het een paar weekjes wachten op het resultaat. En dat resultaat mag er zijn hoor, wauw! Wat een geweldig mooie foto’s zijn het geworden zeg. Ik vond ze zo mooi dat ik er een traantje van moest wegpinken toen ik ze zag. Gerdi levert echt vakwerk, waardoor deze foto’s met recht een mooie herinnering zijn geworden, een ode aan mijn lichaam. Inmiddels heb ik de operatie gehad en als ik straks helemaal goed genezen ben, gaan we nog een keer terug. Hoe mooi is het ook om foto’s van ná de operatie te hebben? Want ook al moet je een borst of borsten missen, dat maakt je echt niet minder vrouw. Gerdi zorgt er wel voor dat je even prachtig in beeld komt. Dus heb je borstkanker en wil je ook graag mooie foto’s van jezelf? Denk dan niet dat het raar is, dat je niet mooi genoeg of te oud bent, want dankzij Gerdi hoef je daar echt niet bang voor te zijn. Pak die telefoon en maak een afspraak bij Glamorousstyles, zodat ook jij jezelf godin voor een dag voelt!