Mijn verhaal

KANJER
YOLIEN


Borstkanjer Yolien Glamorousstyles Fotostudio

Sinds weken had ik het gevoel dat alles even ‘normaal’ was, omdat het heel gezellig en leuk was en ik mij mooi voelde.

Mijn naam is Yolien, ik ben 32 jaar en heb in de zomer van 2023 helaas de diagnose kanker gekregen. Na een operatie aan een ‘’cyste’ in mijn onderbuik en aanvullend onderzoek bleek het om een triple-negatieve tumor te gaan. Mijn behandelend arts vertelde dat ik een lange chemokuur als aanvulling op de operatie moest ondergaan en dat dit binnen een week van start zou gaan.

Het eerste dat mij verteld werd, is dat mijn uiterlijk snel zou veranderen. De meest voorkomende bijwerking van een zogenaamde ‘’AC-kuur’ is namelijk haaruitval. Natuurlijk komen er veel meer bijwerkingen bij kijken, maar als jonge vrouw vond ik het een vreselijk idee om mijn lange haar en mijn wenkbrauwen te moeten missen.

Dezelfde avond zat ik achter mijn laptop om verschillende dingen te regelen en op te zoeken voor de rare tijd die er al snel aan zat te komen. Nadat ik alles geregeld had, bedacht ik mij dat de chemokuur tot in het nieuwe jaar zou gaan duren. Dat de feestdagen er tussen zaten en dat je op elke foto ‘kaal en lelijk’ zou zijn, áls ik er al aan deel zou kunnen nemen, want misschien ben ik wel te ziek of te zwak door de vele kuren. En niemand kan mij vertellen of je ook echt weer helemaal beter wordt. Hierdoor besefte ik mij dat dit weleens de laatste keer zou kunnen zijn dat ik ‘mooie foto’s’ van mijzelf zou kunnen laten maken. Voor mezelf, maar ook voor mijn familie en vriend. Hoe leuk is het om met kerst een mooie foto te kunnen geven als verassing?! Ik zocht op Google naar fotostudio’s waar je een zogenaamde ‘glamourshoot’ kon doen, want daar wordt je make-up en je haar gedaan en na de drukke tijd met alle afspraken en spanningen kon ik wel een beetje goede make-up gebruiken! Maar ik wist ook dat dit op korte termijn vaak moeilijk te realiseren was. Toch stuurde ik verschillende mensen een berichtje of een mailtje met de vraag of er op korte termijn iets mogelijk was, niet geschoten is altijd mis. En ik kon uitleggen waarom ik zo’n haast had.

Nog geen uur later kreeg ik een berichtje terug van Gerdi met de vraag of we even konden bellen. Ik was verbaasd dat ik wat later op de avond nog een reactie kreeg en natuurlijk wilde ik wel even bellen, ik had immers haast! Gerdi was enorm lief en enthousiast en gaf direct aan dat er allerlei mogelijkheden waren en dat ik zelf mocht kiezen wat ik allemaal zou willen op die dag, ze hield immers de hele dag voor mij vrij. Ze begreep dat er haast bij was en wilde hiervoor graag ruimte maken in haar agenda. Ondanks Gerdi hiervoor wat moest schuiven en bereid was met mij op korte termijn af te spreken, deed dit niets aan de prijs die duidelijk per pakket op de site vermeld staat.

Ik was zo blij dat er iemand was die begreep dat het op korte termijn moest plaatsvinden. Door haar enthousiasme en begrip had ik er gelijk ontzettend veel zin in! We spraken vier dagen later af, een dag voor mijn eerste chemokuur. Ik ging met mijn vriend, zodat we samen foto’s konden maken en er gelijk een leuke dag van konden maken. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door Gerdi. Ik was best een beetje zenuwachtig, omdat ik dacht dat het toch wel een beladen dag zou worden door allerlei emoties. Gerdi had dit meteen in de gaten en stelde mij en mijn vriend gerust. Het moest tenslotte een leuke dag worden.

Gerdi deed mijn haar en make-up precies zoals ik op mijn mooist was! De foto’s gingen als vanzelf. Gerdi wist precies welke houding ik aan moest nemen, hoe ik moest kijken of draaien en liet ook direct het resultaat zien per sessie. Sinds weken had ik het gevoel dat alles even ‘normaal’ was, omdat het heel gezellig en leuk was en ik mij mooi voelde.

Binnen een paar dagen kreeg ik een berichtje of ik klaar was om de foto’s te ontvangen. Op dat moment zat ik samen met mijn vriend in de wachtkamer bij de oncoloog, maar we konden niet wachten. We bekeken snel wat foto’s op mijn telefoon, ze waren allemaal even mooi. Het werd dat weekend dan ook een heel karwei om samen de foto’s uit te zoeken die we graag bewerkt wilde hebben!

Inmiddels is mijn haar eraf, begin ik aan chemokuur nummer drie en ben ik enorm dankbaar dat ik Gerdi heb gevonden. Wat een enorm leuke en lieve vrouw! Dankzij haar hebben mijn vriend en ik prachtige foto’s voor nu en straks met bijzondere dagen. En onze ouders ook!